Altcoin att köpa: En guide till att välja rätt kryptovaluta

Kryptovalutor har blivit en viktig del av den globala ekonomin. Med över 9 000 kryptovalutor på marknaden, utgör altcoins (alternativa kryptovalutor till Bitcoin) cirka 40% av dessa. I denna artikel kommer vi att fokusera på vilka altcoins man bör överväga att köpa, med en djupgående analys av deras potential och framtidsutsikter på marknaden. Vår huvudnyckelfras för SEO-ranking är ”altcoin att köpa”.

Chainlink (LINK)

Chainlink är ett decentraliserat blockchain-orakelnätverk som fungerar som en brygga mellan smarta kontrakt på blockchain och verkliga datakällor. Detta gör Chainlink ovärderligt för företag inom decentraliserad finans (DeFi), eftersom det möjliggör för smarta kontrakt att interagera med data utanför deras egna blockkedjor.

Chainlink har haft en imponerande prisutveckling, med en toppnotering på 37 dollar per token innan det sjönk till 17 dollar på grund av en marknadsdipp. Enligt vissa prognoser kan Chainlink potentiellt vara värt minst 31 dollar per token till 2025, vilket gör det till en attraktiv altcoin att köpa.

Ethereum

Ethereum är den näst mest erkända kryptovalutan efter Bitcoin och är den mest aktivt använda blockkedjan. Dess unika egenskaper, såsom smarta kontrakt och aktiva blockkedjeanvändning, har gjort det till en viktig spelare på kryptomarknaden.

Med en marknadskapitalisering på över 235 miljarder dollar är Ethereum en tungviktare inom kryptovaluta. Dessutom förväntas lanseringen av Ethereum 2.0, en uppgradering som syftar till att förbättra skalbarheten och transaktionshastigheten, att öka Ethereums värde avsevärt.

Andra potentiella altcoins 2023

Det finns också andra altcoins som Cardano (ADA), Polkadot (DOT) och Solana (SOL) som kan vara värda att överväga. Dessa kryptovalutor har visat stor potential, men vi kommer inte att gå in på djupet med dessa i denna artikel.

Senaste utvecklingar och marknadstrender

En framstående krypto venture capitalist tror att Bitcoin, Ethereum och tre andra projekt är kärnnätverk för kryptorummet. En Ethereum-handlare som korrekt förutspådde Bitcoins botten 2022 varnar för potentiell större smärta för Ethereum.

US-senator Kirsten Gillibrand försöker övertyga sina demokratkollegor att stödja bättre kryptoreglering. En Bloomberg-kryptoanalytiker säger att Bitcoin visar historiska höjder i två on-chain-metriker trots björnmarknaden.

Digitala tillgångar-fokuserade investeringsföretaget Pantera Capital tror att tre stora katalysatorer kan driva kryptomarknaden till en bullish territorium. Federal Reserve har publicerat en rapport som utforskar fördelarna och användningsområdena för tokenisering av verkliga tillgångar.

Bland de mest anmärkningsvärda händelserna på kryptomarknaden 2023 var den största kryptoattacken för året, där peer-to-peer-kryptoprojektet Mixin förlorade 200 miljoner dollar. Trots detta menar en kryptoanalytiker att Bitcoin uppfyller tre huvudkrav för en annan explosiv rally till nya all-time highs.

Coinbase har framgångsrikt registrerat sig som en kryptovalutabörs och förvaringsplånboksleverantör med Bank of Spain. Tidigare Goldman Sachs-chefen Raoul Pal förutspår att en likviditetsinjektion kommer att tända en explosion i kryptorummet.

En analytiker förutspår tidpunkten för när Bitcoin kan nå toppen av sin post-halving bull run. Kryptoanalytiker Benjamin Cowen föreslår att många altcoins kanske inte återhämtar sig efter ett massivt sammanbrott.

Bitcoin visar relativ styrka mot aktiemarknaden, enligt data från IntoTheBlock. Chainlink och tre andra lågkapitaliserade altcoins kan uppleva fler rallyn på grund av stark nätverksaktivitet, säger ett ledande analysföretag.

En bankfel gjorde oavsiktligt en tonåring till en över en natt miljonär efter att en insättning omvandlades till miljoner. Wall Street ser blockkedjeteknik som en game-changer för tillgångshandel.

Kryptoinvestering och deltagande är ännu inte tillgängligt för alla. Uppfinningen av Bitcoin störde status quo, men uppkomsten av centralbankens digitala valutor (CBDC) kan hota dess framtid.

Slutsats

Att välja rätt altcoin att köpa kan vara en utmaning, men genom att göra noggrann forskning och hålla sig uppdaterad med de senaste marknadstrenderna och utvecklingarna inom kryptorummet, kan man göra informerade beslut. Det är viktigt att komma ihåg att investeringar alltid innebär risker, och det är därför viktigt att göra sin egen due diligence innan man tar steget att köpa altcoins.

Vanliga frågor och svar

Välkommen till vår FAQ om att köpa altcoins. Här hittar du svar på några vanliga frågor om att köpa och investera i altcoins.

Vilken plattform kan jag använda för att köpa altcoins?

Blockchain.com är en plattform som är betrodd av miljontals användare för att köpa Bitcoin, Ethereum och andra ledande kryptovalutor. Du kan även använda deras plånbok för att köpa, sälja och byta kryptovalutor på ett enkelt sätt.

Vilka betalningsmetoder kan jag använda för att köpa altcoins?

Du kan använda ett kort eller bankkonto för att köpa BTC, ETH, stabila mynt och andra tillgångar på Blockchain.com.

Kan jag tjäna belöningar genom att använda mina kryptovalutor?

Ja, genom att använda dina kryptovalutor kan du tjäna upp till 10% i årliga belöningar.

Hur säker är plattformen?

Blockchain.com lägger stor vikt vid självförvaring, vilket innebär att endast du har tillgång till dina medel. Plattformen erbjuder också stöd för decentraliserade finansapplikationer (DeFi), samlar NFT:er och utforskar kraften i web3.

Vilka andra tjänster erbjuder Blockchain.com?

Förutom att köpa och sälja kryptovalutor erbjuder plattformen även snabb kryptohandel med stöd för USD, EUR och GBP. Du kan även använda marginalhandel för att öka ditt köpkraft och potentiellt öka dina vinster. Blockchain.com tillhandahåller också institutionella lösningar för spot-OTC-handel, derivat, strukturerade produkter och marginalutlåning. Dessutom erbjuder de kraftfulla verktyg för blockchain-data, inklusive en data-API, branschledande diagram och realtidspriser för kryptovalutor.

Detta var några av de vanligaste frågorna om att köpa altcoins. Om du har fler frågor är du välkommen att kontakta oss.