Altcoins gör galna vinster, Bitcoin under nyckelmotstånd

Krypto-marknaden har fortsatt att se förändringar och volatilitet under de senaste veckorna, med flera av de stora kryptovalutorna som gör nya rekordhöjder. Här är en sammanfattning av några av de senaste utvecklingarna på kryptomarknaden.

Bitcoin kämpar för att bryta nyckelmotstånd

Under den senaste veckan har Bitcoin kämpat för att bryta igenom motståndet på 25 000 dollar, med flera försök att bryta igenom som har misslyckats. Detta har lett till att Bitcoin har handlats i en relativt snäv kanal under den senaste tiden, medan handelsvolymen har varit låg. Om Bitcoin lyckas bryta igenom motståndet på 25 000 dollar, kan vi se en ökning i det traditionella finansiella intresset för kryptovalutan.

Arbitrum tar över BNB Chain i 24-timmars volym

Arbitrum, en layer 2-lösning, har nyligen tagit över BNB Chain i 24-timmars volym genom att registrera transaktioner för nästan 440 miljoner dollar genom Dex. Detta är en imponerande prestation, särskilt med tanke på att BNB Chain har en mycket större användarbas än andra blockkedjor. Arbitrums framgångar i det decentraliserade finansiella (DeFi) utrymmet har främst drivits av populära protokoll som GMX och Camelot.

Vad är Arbitrum och vad är senaste nytt?

Arbitrum har nyligen gjort en imponerande insats i krypto-rummet genom att tillhandahålla en ”layer 2”-lösning för Ethereum-nätverket. Genom att erbjuda skalbarhet och snabbhet som överträffar själva Ethereum-nätverket har Arbitrum blivit en av de mest använda plattformarna inom DeFi-rummet. I februari överträffade Arbitrum Binance Smart Chain-index i volym, och det rapporterades att plattformen hade hanterat cirka 440 miljoner dollar i Dex-transaktioner på en enda dag.

Den ökade aktiviteten på Arbitrum har främst drivits av populära DeFi-protokoll som GMX och Camelot. GMX står för nästan 30% av det totala värdet som låsts på Arbitrum-nätverket. Detta har lett till att plattformens tvl har ökat med cirka 43% under februari. Camelot, som nyligen lanserades, har också blivit en het potatis inom DeFi-rummet. Detta har lett till att plattformens tvl har ökat från lite över 22 miljoner dollar i början av februari till över 63 miljoner dollar nu.

Arbitrum har lyckats överträffa många av sina konkurrenter tack vare dess skalbarhet, snabbhet och säkerhet. Genom att skapa en ”layer 2”-lösning för Ethereum-nätverket har de gjort det möjligt för användare att utnyttja alla fördelarna med Ethereum-nätverket utan dess nackdelar. Detta har lett till att många användare har migrerat från Ethereum till Arbitrum för att kunna använda plattformens höga hastighet och låga transaktionsavgifter. Med sin växande popularitet inom DeFi-rummet förväntas Arbitrum fortsätta att bli en av de mest använda plattformarna inom krypto-rummet.

Över 7 miljoner ethereum-tokens låsta på plattformar

Enligt data från Defi Llama finns det nu över 7 miljoner ethereum-tokens som är låsta i likviditetspooler på DeFi-plattformar. Totalt sett är värdet på dessa tillgångar nästan 12 miljarder dollar, med de tre största spelarna som kontrollerar 95 procent av marknaden. Lido är den största aktören med över 70 procent av de låsta etherna. Medan antalet låsta eth har ökat, har dock inte detta översatts till mer vinster för investerare, eftersom de flesta stakare för närvarande befinner sig under vatten på grund av den höga prissättningen av eth vid staking.

Openc annonserar lägre plattformsavgifter

Openc, en populär nft-marknadsplats, har nyligen annonserat att man kommer att sänka plattformsavgifterna i ett försök att behålla sin dominerande användarbas. Konkurrenten blur har nyligen överträffat openc när det gäller daglig etherhandelsvolym. Som svar på detta har openc annonserat tre stora förändringar, inklusive en nollprocentig avgift under en begränsad tid, introduktion av valfri skaparens intäkter och mer flexibilitet för andra operatörer. Dessa åtgärder syftar till att öka opencs dominans i nft-utrymmet.

Vad är Openc?

Opensea är en NFT-plattform som tillåter användare att köpa, sälja och handla med digitala tillgångar som är unika och autentiska. Genom att använda blockchain-teknologi möjliggör Opensea för konstnärer och kreatörer att skapa och sälja sina digitala verk till samlare och entusiaster över hela världen. Plattformen stöder ett brett utbud av kryptovalutor, inklusive Ethereum, Bitcoin och USDC, och det finns inga gränser för hur många tillgångar en användare kan ha.

Opensea har snabbt blivit en populär plattform bland kreatörer och konstnärer som söker nya sätt att monetarisera sina digitala verk. Genom att använda NFT-teknologi kan de skapa en digital autenticitet för sina verk och skapa en unik samlarupplevelse för sina kunder. Opensea har också gjort det möjligt för samlare att hitta och köpa unika och sällsynta digitala tillgångar som de annars inte skulle haft tillgång till.

Opensea har expanderat snabbt sedan sin lansering och är nu en av de mest populära NFT-plattformarna på marknaden. Med stöd från stora investerare som Andreessen Horowitz och Mark Cuban, ser framtiden ljus ut för Opensea och NFT-industrin i allmänhet. Plattformen fortsätter att utveckla nya funktioner och förbättringar för att göra det ännu enklare för användare att köpa och sälja digitala tillgångar. Med den snabba utvecklingen inom blockchain-teknologi och NFT-marknaden i stort, är Opensea en spännande plattform att följa och experimentera med för kreatörer, samlare och investerare.