Ethereum stiger med 1% medan Robinhood avslöjar krypto-relaterat undersökning av SEC

Denna nyhet rapporterades först av CNBC Crypto World.

Robinhood inkallas av SEC över sin kryptoaffär

I sin senaste 10K-rapport meddelade Robinhood att det hade tagit emot en undersökningsstämning från SEC, cirka en månad efter att FTX ansökt om konkurs. Stämningen rörde noteringar av kryptokurser, och var särskilt riktad mot de stödda valutorna vid dess kryptohandel dotterbolag, samt dess förvaring av kryptokurser och plattformsoperationer. Tidigare i månaden meddelade Robinhood att man planerade att köpa tillbaka sina aktier från Sam Bankman-Frieds Emergent Fidelity Technologies, samtidigt som åklagare i USA var på väg att beslagta aktierna kopplade till den fallna kryptoexekutiven.

Kreditkortsföretag pausar sina kryptoplaner

Enligt Reuters pausar kreditkortsföretag som Mastercard och Visa sina ansträngningar att ingå partnerskap med kryptoföretag efter flera högprofilerade kollapser, inklusive FTX: s misslyckande. Källor har rapporterat att de två kreditkortsföretagen har beslutat att skjuta upp lanseringen av vissa produkter och tjänster relaterade till digitala tillgångar tills det finns mer regleringsklarhet och marknadsförhållandena förbättras. Mastercard delade en kommentar med CNBC Crypto World och sa att företaget fortsätter att arbeta med partners för att erbjuda relevanta betalningslösningar och program på marknaden, guidad av Mastercards grundläggande principer inom digitala tillgångar och blockchain-teknik.

Fighten om kryptotalanger

Efter nyliga åtgärder från SEC, varnar några inom branschen att det kan driva kryptotalang och kunder utanför USA. CNBC Crypto World intervjuade Oliver Lynch, VD för Bittrex Global, om hur vissa länder försöker locka kryptotalang med mindre aggressiv reglering. Lynch betonade att de mest framgångsrika regleringssystemen är de som engagerar sig med krypto som en egen enhet och reglerar det som sådant. Han pekade på länder som Bermuda och Lichtenstein som exempel på länder som har reglerat krypto på ett meningsfullt sätt och hur fler länder, som UK och Hongkong, nu också utvecklar en regleringsstruktur.

Bitcoin och Ether på väg mot positivt februari

Enligt CNBC Crypto World har bitcoin och ether varit på väg att posta en positiv februari trots en stor mittmånadsnedgång när den bredare riskrallyn började avta. Vid lunchtid den första mars hade bitcoin och ether stigit med nästan en procent respektive. Polygon steg med över en halv procent och handlades på en dollar och 23 cent.

Slutord

Reglering av krypto är på tapeten efter SECs senaste åtgärder, vilket enligt vissa i branschen kan driva kryptotalent och kunder utanför USA. En del i branschen välkomnar dock regleringen som ett steg mot ökad klarhet och institutionell antagning av krypto. Samtidigt varnar andra för att det kan driva talang bort från USA och till länder som har en mer avslappnad syn på reglering. Oliver Lynch från Bittrex Global betonar dock att de mest framgångsrika regleringssystemen är de som reglerar krypto som en egen enhet, och han pekade på länder som Bermuda och Lichtenstein som exempel på en meningsfull reglering av krypto.

Mastercard och Visa pausar sina ansträngningar att ingå partnerskap med kryptoföretag, efter flera högprofilerade kollapser inom branschen. Detta kan ses som en reaktion på ökad osäkerhet och behovet av större regleringsklarhet. Fler länder runt om i världen utvecklar nu sin egen regleringsstruktur för krypto, inklusive länder som UK och Hongkong, som båda har utvecklat en krypto-regleringsstruktur.

Trots en stor mittmånadsnedgång är Bitcoin och Ether på väg att posta en positiv februari. Kryptokurserna har stigit nästan en procent respektive och Polygon har stigit med över en halv procent.

Sammanfattningsvis fortsätter krypto att vara ett hett ämne i finansvärlden, särskilt när det gäller reglering och antagande. Vissa i branschen välkomnar ökad klarhet och institutionell antagning, medan andra är oroliga över att regleringen kan driva talang och kunder till andra länder. Endast tiden kommer att utvisa hur det kommer att påverka kryptoindustrin i framtiden.

Vad tror ni Elon Musk hade tyckt om detta?