Bitcoin Olof Gustafsson

Bitcoin Olof Gustafsson, Escobar och hans relation till Bitcoin

Craig Wright är inte den enda som har försökt att registrera upphovsrätten till Bitcoin, vilket är varför vi idag kommer att prata om den kanske mindre kända Olof Gustafsson.

Enligt USA:s varumärkeskontor har företaget Coin Legal Ltd försökt att registrera BTC-logotypen men med liten framgång. Faktum är att varumärket löpte ut i oktober 2020, och det är en historia som få människor känner till.

För ett år sedan försökte Olof Gustafsson, med tanke på att Bitcoin är decentraliserat och att det inte tillhör något företag, att registrera varumärket.

Gustafsson var faktiskt VD för Coin Legal Ltd och år 2018 var han också VD för Escobar Inc, ett företag ägt av Roberto de Jesus Escobar Gaviria.

Bitcoin Olof Gustafsson? Vad är sanningen?

Olof Gustafsson, Roberto Escobar och sanningen om Bitcoin. För dem som inte gjorde kopplingen, talar vi om brodern till Pablo Escobar, den berömda colombianska narkotikabaronen som hade den mest kända drogkartellen mellan 1980- och 1990-talet och faktiskt anses vara den rikaste kriminella i tiden, med en uppskattad förmögenhet på 30 miljarder dollar.

Pablo Escobars bror, Roberto De Jesús Escobar Gaviria, hade också försökt att lansera sin egen krypto, kallad DietBitcoin (DTT), projektet misslyckades men på webbplatsen är det möjligt att läsa en 281-sidig bok med titeln ”True Story by Roberto Escobar”.

I denna bok förklarar Roberto sin teori att skaparen av Bitcoin, Satoshi Nakamoto, var en CIA-spion. Dessa påståenden har dock inte bekräftats och är mycket kontroversiella.

Det är intressant att se hur personer från olika bakgrunder och branscher har blivit intresserade av Bitcoin och kryptovalutor. Från teknologer till investerare och till och med kriminella, har alla en viss grad av intresse för denna nya teknologi och dess potential.

Det är viktigt att notera att Bitcoin i sig självt inte är olagligt och kan användas på ett säkert och lagligt sätt. Det är dock viktigt att göra sin egen forskning och förstå riskerna innan man investerar i kryptovalutor.

Olof Gustavsson Bitcoin

Olof Gustavsson Bitcoin, vad har de gemensamt? Vid den här tiden har de flesta hört talas om Bitcoin, den mest välkända kryptovalutan som finns på marknaden idag. Olof Gustavsson är en av Sveriges mest framstående Bitcoin-entreprenörer. Gustavsson var en av de första i Sverige att tro på potentialen hos Bitcoin och kryptovalutor, och har varit en viktig aktör i dess utveckling sedan dess.

Tags: Bitcoin Olof Gustafsson